Velkommen til Ventistål ARENA 2023

09 mai 2023

Vi gjentar suksessen! 26. - 27. oktober går Ventistål ARENA 2023 av stabelen. Med et bredt program og faglig sterke utstillere håper vi å se deg der.

 

Ventistål Arena LOGO 2023 Dato 2210x536px

Vi oppdaterer fortløpende programmet på  www.ventistal-arena.no. Her melder du deg også på:-) Håper å se dere der!

Ventistål ARENA 2023 INVITASJON KUNDER mars 2023 Page 1

Vi gir årets julegave til Leger Uten Grenser

14 november 2022

Tromsø nye lokaler august 2020

Årets gave går til Leger Uten Grenser og deres arbeid i Ukraina

Hvert år ønsker Ventistål å glede noen med en gave for å bidra til det gode arbeidet man gjør. I år går gaven til Leger Uten Grenser.

Leger Uten Grenser er en nøytral og uavhengig medisinsk hjelpeorganisasjon so m redder liv og lindrer nød. I 1999 fikk Leger Uten Grenser Nobels fredspris for sin banebrytende humanitære innsats. 

Vår julegave til denne organisasjonen er øremerket deres arbeid i Ukraina. Krigen i Ukraina fortsetter, og Leger Uten Grenser er til stede for å respondere på den humanitære krisen. Vi gir helsehjelp til mennesker som befinner seg i konfliktfylte områder og til de som har blitt tvunget til å flykte fra hjemmene sine. Vi donerer medisiner, utstyr og mat til ulike sykehus, og gir opplæring til helsearbeidere. Per november har vi flere enn 700 internasjonale og ukrainske ansatte på bakken i Ukraina.

 

 Ventistål juleannonse 2022 helside

Ventistål ønsker GOD SOMMER!

08 juli 2022

Tromsø nye lokaler august 2020

Vi ønsker alle våre kunder og samarbeidspartnere en riktig god sommer!

Vi gleder oss til en spennende høst med mye aktivitet. 

 

 

 

EPD på aggregater

07 januar 2022

Tromsø nye lokaler august 2020

Ventistål tar miljø og bærekraft på alvor – EPD og Miljøfyrtårnsertifisering

Ventistål har laget og publisert EPD (Environmental Product Declaration) for sine luftbehandlingsaggregater eQ50.

Dette er den 3. EPD’en som Ventistål publiserer. 

EPD`en er nå publisert på nettsidene til EPD Norge:

https://www.epd-norge.no/ventilasjonskomponenter/luftbehandlingsaggregat-eq50-article3804-560.html

Økende krav til dokumentasjon på både store og mindre prosjekter, gjør at vi nå er stolte av å kunne presentere dette på såpass stort og viktig produkt i prosjektene våre.

Fra før har vi også godkjente EPD`er for egenproduserte kanaler, så dette er et meget viktig signal fra oss til våre kunder om at vi tar dokumentasjonskrav på alvor. Vi setter store krav også til våre leverandører på å kunne fremlegge dokumentasjon. Dette er i tråd med den veien Ventistål ønsker å gå.

Ventistål har levert produktet i mange år, og med de økende krav fra myndigheter, kunder og markedet, spesielt til byggeprosjekter hvor BREEAM sertifisering er et krav, er det nødvendig med denne type miljødeklarasjon.

Ventistål er en ledende leverandør innen ventilasjon i byggebransjen, og vi har en stor og viktig jobb foran oss med å strukturere og gjøre tilgjengelig all dokumentasjon enkelt og greit for de som trenger den. Miljødeklarasjonen EPD skal dekke behov for å synliggjøre produktenes miljøprestasjoner ikke bare under bruk, men også under hele livssyklusen. En EPD dekker dette behovet.

Hånd i hånd med dette har vi dette året sertifisert vårt hovedkontor og flere av våre avdelinger med Miljøfyrtårnsertifisering. Første del av 2022 vil alle våre enheter være sertifiserte.

 

Bli Blikkenslager

08 november 2021

Tromsø nye lokaler august 2020

Ventistål heier på flere Blikkenslagere. Norge trenger flere, og VBL kjører i disse dager en kampanje for å rekruttere til dette fantastiske håndverkerfaget.

Har du blikk for detaljer - bli blikkenslager

Har du lyst til å sette varige spor?

Fasader på kontorbygg og boliger, kirkespir og kupler, skreddersydde pipebeslag og takrenner, foreseggjorte inngangspartier og vinduer.
Tar du deg en tur gjennom byen vil du se spor etter blikkenslageren på hvert eneste gatehjørne. Fortsetter du inn i et av byggene vil du også merke blikkenslagerens arbeid i lufta du puster inn. Blikkenslageren sørger nemlig for at det er nok av den, og at det ikke blir for varmt eller for kaldt for de som skal bruke bygget.

Et blankt trappegelender, et messingsskilt på en vegg. Blikkenslagerens avtrykk kan være lett å ta for gitt, men tenk hvordan byen hadde sett ut uten?

Sjekk ut mer på www.bliblikkenslager.no

 

 

Varmepumper reduserer strømutgiftene

27 september 2021

Tromsø nye lokaler august 2020

Ventistål er en stor leverandør av varmepumper. Å installere en varmepumpe kan gi store besparelser på strømregningene.

Interessant artikkel i DN kan leses her: Mye mer å hente på varmepumpe og strømsparing enn på elavgiftskutt

Ventistål fører moderne varmepumper fra både Panasonic og Bosch.

Ventistål ARENA-FASADE`21

09 juni 2021

Tromsø nye lokaler august 2020

Det er med stor glede vi vil ønske velkommen til Mulighetenes møteplass - Ventistål ARENA - FASADE`21

 

Mange ser nok tilbake til 2019 som om det var lenge siden. I alle fall er det altfor lenge siden vi har hatt en møteplass for både leverandører og kunder i bransjen. Nå ser vi mulighetene. Derfor kaller vi vårt kommende store arrangement – Ventistål ARENA – FASADE `21 for Mulighetenes møteplass. Den 28. – 29. oktober skjer det!

I 2019 hadde vi to helt adskilte arrangement. Ventiståls FASADE gikk av stabelen på våren og Ventistål ARENA på høsten. Begge i rendyrket Ventistål-regi med stor suksess. Mye takket være rammen som ble dannet av våre gode leverandører, samt alle våre foredragsholdere som perler på en snor.

Det er med den største glede vi nå gjentar suksessen; nå med et enda større arrangement. Vi snakker møteplass, messevandring, faglig påfyll, nye impulser og selve desserten; litt fest og hygge.

Vi inviterer til to spennende dager med fokus på Mulighetens møteplass. Med koronaåret som bakteppe, ser vi at både leverandører og kunder er mer sultne enn noen gang for å skape noe.

Arrangementet holdes i The QUBE på Gardermoen. Her samler vi våre leverandører for å møte arkitekter, rådgivende ingeniører, ventilasjonsentreprenører, ventilasjonsmontører, blikkenslagere, entreprenører for øvrig og byggherrer til årets store bransjetreff, Ventistål ARENA – FASADE `21 Mulighetenes møteplass.

Samme stil, samme kvalitet og samme gnist!

Ikke bare har vi utstillere med sin faglige tyngde. Vi legger opp til et todagers program med et bredt spekter av faglig påfyll gjennom mange interessante foredrag og en hyggelig festmiddag. Vi har igjen en markant profil som konferansier. Hvem ønsker vi ikke å avsløre riktig enda. Og hele messen skal bygges opp med følelsen av at du ikke er på messe men mer i en by som yrer av mennesker og smarte løsninger for en bærekraftig byggenæring og samfunn. Vi håper og tror at alle som deltar vil kjenne på en begeistring og stolthet over å være en del av bransjen. En annerledes utstilling, smaker, lukter, latter.

Om foredragene

Vi har valgt å jobbe for å få til en bredde i foredragsrekken også i år. Både faglig og til inspirasjon, glede og latter. Mange foredragsholdere ligger enda som et ess i ermet. Dette vil legges ut på arrangementets webside fortløpende når vi har programmet mer og mer på plass.

Pakkeløsninger

Det er mulig å kjøpe dagspakke torsdag eller fredag, eller full pakke med overnatting. Det blir festmiddag om kvelden og muligheter for å møtes sosialt i tillegg til det faglige.

Påmelding vil skje via hjemmesiden til arrangementet www.ventistal-arena.no hvor det også er mulig å sjekke fullt program og oppdatert informasjon. Så hold av datoene 28. – 29. oktober 2021.

Presse:

Endelig kommer det en stor messe igjen - Blikkenslagere

Klart for Ventistål ARENA - FASADE - Byggfakta

Ventistål satser med stort arrangement på Gardermoen - bygg.no

 

 

Stålmarkedet i Norge og Europa

25 januar 2021

kategoribilde stål og metaller

I desember 2020 begynte pristilbudene fra stålverk virkelig å akselerere til nye høyder. I desember 2020 begynte pristilbudene fra stålverk virkelig å akselerere til nye høyder. Dette hadde sin bakgrunn i noen betydelige endringer i stålverkenes hverdag.

Nedenfor har vi sammenfattet en liten informasjon fra oss til dere rundt dette.

Ventistål informerer stålmarkedet 25012021 

 

Ventiståls skjulte hemmelighet

08 oktober 2020

Tromsø nye lokaler august 2020

Ventistål har mange varegrupper, fra utvendig tak og fasade, ventilasjon, kjøling, isolasjon, varme og aircondition. Vi satser nå høyere innen en kategori som mange kanskje ikke kjenner til. At Ventistål også er et komplett grossistledd innen Teknisk Isolasjon viser seg å være, for mange, ukjent. Et sterkt team og gode leverandører er nøkkelen til suksess. Ventistål har fått sterke relasjoner til mange store leverandører, og ikke minst har man dannet et solid team som bringer kunnskap og kompetanse ut til kundene. Teknisk Isolasjon er et fag med detaljerte spesifikasjoner og tekniske forskrifter. Å få en god veiledning fra fagfolk er derfor avgjørende.

Artikkel i VVS Aktuelt

Du finner mer informasjon om vårt brede spekter av produkter på vår nettiside ventistal.no/tekniskisolasjon

 

 

 

 

 

Ventistål styrkes på byggautomasjon

09 september 2020

Ventistål blir enda mer komplett – både med produkter og kunnskap!

Norges største handelshus innen ventilasjon, varme og aircondition, utvendig tak og fasade, kjøling, isolasjon, har ytterligere styrket sin avdeling for byggautomasjon ved å overta AutoLogic AS – en sterk aktør innen fagfeltet.

Bilde: Kjell Kristoffersen og Øystein Bø ser fremt til å tilby komplette løsninger sammen i VentistålTromsø nye lokaler august 2020

Les mer på ITB Aktuelt

 

 

 

 

 

 

 

 

1800m2 og "drive through" i Tromsø

31 august 2020

Tromsø nye lokaler august 2020

Vår avdeling i Tromsø er endelig inn i sitt nye bygg i Skattørvegen 78. Fra 1. september er all drift herfra, med hele 1800m2 lager, butikk og kontor. Dette ruster oss enda bedre til å kunne levere kjapt det kundene våre behøver!

Med de nye lokalene vil vi også etablere eneksklusiv ”drive through” løsning for henting av varer.

Adresse nå er Skattørvegen 78, 9018 Tromsø. Dette er det tidligere lageret til Nordic Emballasje (gamle Tommen Gram),nabo til Teknisk Service.

Vi har samme e-postadresser og telefonnummer som tidligere.

Flyttemelding sendt til våre kunder

Håndtering av situasjonen rundt Koronaviruset

12 mars 2020

Ventistål innfører Korona-tiltak ved alle våre lager og kontorerxxs covid

Ventistål følger tett utviklingen av Korona-viruset. Vi følger løpende retningslinjer og råd fra norske myndigheter, både for å ivareta våre ansatte, hindre spredning samt kunne betjene våre kunder.

Våre ansatte og kunder er avgjørende for oss, og vi er opptatt av å redusere risiko for smitte i våre avdelinger.

Vi oppfordrer nå alle våre kunder til å forhåndsbestille varer og holde kommunikasjon med oss mest mulig via telefon og e-post. Vi ønsker heller ikke at våre kunder nå skal komme inn og foreta selvplukk nå.

Mange av våre kunder er avhengig av våre produkter og tjenester for å holde hjulene i gang. Vi etterstreber derfor å opprettholde mest mulig normal drift ved alle våre avdelinger med de tilpasninger som vil være nødvendig.

Forhandleravtale med Alutile

30 september 2019

Ventistål ARENA 2019 invitasjon kunder forside

Gjennom Ventistål har Alutile fått sin første store leveranse på Vollebekk i Oslo. 

 

 

Velkommen til Fasade '19

08 februar 2019

Ventistål Fasade19 invitasjon besøkende februar 2019 til web2

21. - 22. mars drar vi i gang årets store bransjetreff med FASADE19. Med et bredt program og faglig sterke utstillere håper vi å se deg der.

 

Meg deg på nå på www.fasade19.no

 

 

Ventistål kommenterer

11 juli 2018

Innlegg om brannen i Grenfell Tower - sammenfallende årsaker til at det gikk så galt

Ventistål AS ønsker å kommentere artikkelen på bygg.no om brannen i Grenfell Tower og uttalelser fra Omsorgsbygg

Les artikkelen på bygg.no her

VAV Ultra - nyhet

31 mai 2018

Usynlig teknologi - konkrete fordeler

Med ny teknologi tar vi nå behovsstyrt ventilasjon til nye nivåer. Nye nivåer av presisjon, brukervennlighet, pålitelighet og komfort.

 

Ultra Sound spjeld

 

 

Ny teknologi for behovsstyrt ventilasjon

05 juli 2017

behovsstyrt vent xsVentistål har nylig sikret seg Optivent Ultra fra Fläkt-Woods. Den nye teknologien måler luftmengder ved hjelp av ultralyd, noe som senker energiforbruket betraktelig i behovsstyrte ventilasjonsanlegg.

Ventistål leverandør i StartBANK

07 mars 2017

StartBank

Ventistål er nå registrert som leverandør i StartBANK Leverandørregister for bygg, anlegg, forvaltning, forsikring og eiendom. I første omgang har vi registrert oss for produkter innen "ventilasjons-produkter / materiell", men det er flere kategorier som kan legges til søknaden dersom det er behov for dette. 

 

Fasade '17

17 november 2016

annonse fasade17 tmb

Vi holder fagseminar med fokus på metaller til tak og fasade på Gardermoen den 20 - 21 april 2017. 

 

Meg deg på nå! www.fasade17.no

 

 

Ventistål overtar Europair agentur

11 september 2015

europair.jpgVentistål overtar agentur på Krantz og Dysekanaler. Europair avviklet selskapet i sommer og Ventistål som er den største aktøren på det norske markedet tar over og videreutvikler samarbeidet med Krantz.

Lakkert Aluminium med PVdF som standard lakk

04 august 2015

ALU-small.jpgBruk av lakkert aluminium til beslag, tak og fasade øker. Det er kun fantasien som setter begrensinger for visuelt uttrykk for en fasade med lakkert aluminium.

Fasade '15

15 april 2015
Fasade ’15 ble arrangert på Gardermoen torsdag 9. og fredag 10. april.

Det var over 250 deltakere på et arrangement som var både interessant, faglig lærerikt, engasjerende og sosialt hyggelig. Tema var bruk av metaller i tak og fasade.

EcoConsult og Ventistål fusjonerer

01 september 2014

EcoLogoVentistål og EcoConsult har vært eid av Brødrene Dahl AS siden henholdsvis 2006 og 2008 og har dermed vært søsterselskaper i mange år. Ventistål har i mange år vært den ledende grossisten innenfor ventilasjonsbransjen med 20 avdelinger i Norge mens EcoConsult har siden tidlig 2000 tallet vært en ledende aktør i Varmepumpemarkedet – spesielt innenfor luft/luft varmepumper for privatboliger med nesten
200.000 solgte varmepumper.

Ny utvendig-brosjyre

30 april 2014

Forside Utvendigbrosjyre 2014-thumbVår nye utvendig-brosjyrer viser et lite utvalg av tak- og veggplater fra Ventistål.

SINTEF har godkjent Iso-Duct

15 januar 2014

SINTEF-thumbMaterialet er testet til å ha tilfredsstillende brannreaksjon, og det imøtekommer Norske myndigheters krav til brannteknisk sikkerhet.

Fasade '13

23 april 2013

rollup2-thumbFasade '13 ble arrangert på Gardermoen torsdag 18. og fredag 19. april.

Arrangementet var meget vellykket, med foredrag, utstilling samt over 130 kunder og 20 leverandører innenfor dørene. 

VVS-dagene 2012

14 september 2012

VVSdagene2012-thumbVelkommen til vår stand på VVS-messa på Lillestrøm 17.-19. oktober.

Du finner oss på stand D03-16.

Avdeling Bergen begynner med spiro og firkantproduksjon

21 oktober 2011

Provent2-thumbAvdelingen i Bergen startet opp i april 2009. Som en naturlig del av utviklingen av avdelingen, startet vi fra 01.11.2011 produksjon av ventilasjonsutstyr i Bergen. Dette skjedde ved at Ventistål overtok alt produksjonsutstyret fra selskapet Pro-Vent AS og Pro-Vent Ventilasjonsprodukter AS.

Ventistål overtar ArcelorMittal Constructions lager på Kløfta

01 mai 2011

450 VAS-Arcelor-thumbVentistål overtar per 1. mai 2013 den lokale grossist-funksjonen for Armat-produktene til ArcelorMittal Construction og dermed også lageret og lokalene i Dyrskueveien 16 på Kløfta.

Ny avdeling i Tønsberg

14 juni 2010

tonsberg fraveien medium-thumbVentistål åpnet ny avdeling i Tønsberg mandag 14. juni 2010.

Avdelingen ligger lett tilgjengelig på Barkåker Industriområde.

Ventistål styrker seg på teknisk isolasjon

08 januar 2009

Isolante-thumbVi er nå markedets mest komplette grossist! I løpet av februar 2009 vil vi også lagerføre og distribuere K-Flex produkter i Norge.

Optivent – den første VAV enheten med luftmengde display !

18 august 2008

optiventFor å skape et bra inneklima trenger man både ventilasjon og moderne teknikk. Med Optiventfår man et behagelig inneklima samtidig som energiforbruket reduseres.

Ventistål AS åpner ny avdeling på Bryn

01 mai 2008
tn_Bryn_ute2-thumb.jpg     Vår nye avdeling på Bryn vil være vårt sentrallager for ventilasjonsutstyr og metaller.

     Avdelingen ligger sentralt til på Bryn og skal dekke Oslo Nord.