Velkommen til Ventistål ARENA 2023

09 mai 2023

Vi gjentar suksessen! 26. - 27. oktober går Ventistål ARENA 2023 av stabelen. Med et bredt program og faglig sterke utstillere håper vi å se deg der.

 

Ventistål Arena LOGO 2023 Dato 2210x536px

Vi oppdaterer fortløpende programmet på  www.ventistal-arena.no. Her melder du deg også på:-) Håper å se dere der!

Ventistål ARENA 2023 INVITASJON KUNDER mars 2023 Page 1

Vi gir årets julegave til Leger Uten Grenser

14 november 2022

Tromsø nye lokaler august 2020

Årets gave går til Leger Uten Grenser og deres arbeid i Ukraina

Hvert år ønsker Ventistål å glede noen med en gave for å bidra til det gode arbeidet man gjør. I år går gaven til Leger Uten Grenser.

Leger Uten Grenser er en nøytral og uavhengig medisinsk hjelpeorganisasjon so m redder liv og lindrer nød. I 1999 fikk Leger Uten Grenser Nobels fredspris for sin banebrytende humanitære innsats. 

Vår julegave til denne organisasjonen er øremerket deres arbeid i Ukraina. Krigen i Ukraina fortsetter, og Leger Uten Grenser er til stede for å respondere på den humanitære krisen. Vi gir helsehjelp til mennesker som befinner seg i konfliktfylte områder og til de som har blitt tvunget til å flykte fra hjemmene sine. Vi donerer medisiner, utstyr og mat til ulike sykehus, og gir opplæring til helsearbeidere. Per november har vi flere enn 700 internasjonale og ukrainske ansatte på bakken i Ukraina.

 

 Ventistål juleannonse 2022 helside

Ventistål ønsker GOD SOMMER!

08 juli 2022

Tromsø nye lokaler august 2020

Vi ønsker alle våre kunder og samarbeidspartnere en riktig god sommer!

Vi gleder oss til en spennende høst med mye aktivitet. 

 

 

 

VentiZone er lansert

18 januar 2022

Tromsø nye lokaler august 2020

Lansering av VentiZone® – veien mot energieffektive bygg

Ventistål har utviklet og lanserer nå nytt varemerket produkt – VentiZone®. Et spennende produkt hvor vi har mange potensielle brukere over hele Norge.

Kort fortalt er VentiZone® et produkt fra «stand alone» til full integrasjon som gjør bygget både smartere, mer energieffektivt og bærekraftig. I bærekraft legger vi selvsagt det med energisparing, men også at det er et brukervennlig produkt i alle ledd for både installatør, innregulerer og bruker.

Markedet roper

Vi er på full fart inn i en byggenæring som legger tyngde på bærekraft og digitalisering. VentiZone® svarer på markedets rop etter at det skal være enkelt og energibesparende. Dette er med på 100% fleksibilitet og man kan bygge rom akkurat som man vil. Alle programmene ligger i kontrolleren og det kreves ingen ekstra programmering.

VentiZone sjekker inn…

Fortrinnsvis er VentiZone® et høyaktuelt produkt for næringsbygg, hvor vi ser en økende etterspørsel i byer hvor det bygges nye og rehabiliteres over en lav sko. Side om side har vi beveget oss inn mot hoteller, hvor det er bare fantasien som setter begrensninger, sier prosjektleder Lasse Stavdal. VentiZone® kan her skreddersys og snakke med hotellets allerede integrerte systemer. For eksempel integrere mot bookingsystemet hvor hotellgjesten mottar en egen app, og kan både styre temperatur, solskjerming, lys av/på, varme bad, nøkkel for å åpne dør. Altså både for installatør, innregulerer og gjest.

Brukervennlig app

Appen er allerede på plass og har ulike grensesnitt.

Showroom

Før vi har prosjekter «live» har vi rigget et showroom i våre lokaler i Oslo. Vi gleder oss til å presentere dette for våre kunder når restriksjoner slipper opp og vi kan invitere hit til oss.

Oppsummert gir VentiZone®:

  • 100% fleksibilitet
  • Kan bygge rom som vi vil
  • Alle programmer ligger i kontrolleren. Ingen ekstra programmering.
  • Enkelt å integrere med andre systemer.
  • Enkel for installatør, innregulerer og bruker.
  • App-styrt i alle ledd
  • Enkel integrasjon av lysstyring, solskjerming, varme og kjøling

Det ypperste av leverandører

Vi har vært selektive på leverandører som har vært tett på oss under utviklingen av VentiZone. Nå gleder vi oss til å presentere dette ut i markedet.

Lurer du på noe?

For mer informasjon kontakt:

Lasse Stavdal, Avdelingsleder ATD / Prosjektleder VentiZone

Mobil: 951 57 512 //  E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

EPD på aggregater

07 januar 2022

Tromsø nye lokaler august 2020

Ventistål tar miljø og bærekraft på alvor – EPD og Miljøfyrtårnsertifisering

Ventistål har laget og publisert EPD (Environmental Product Declaration) for sine luftbehandlingsaggregater eQ50.

Dette er den 3. EPD’en som Ventistål publiserer. 

EPD`en er nå publisert på nettsidene til EPD Norge:

https://www.epd-norge.no/ventilasjonskomponenter/luftbehandlingsaggregat-eq50-article3804-560.html

Økende krav til dokumentasjon på både store og mindre prosjekter, gjør at vi nå er stolte av å kunne presentere dette på såpass stort og viktig produkt i prosjektene våre.

Fra før har vi også godkjente EPD`er for egenproduserte kanaler, så dette er et meget viktig signal fra oss til våre kunder om at vi tar dokumentasjonskrav på alvor. Vi setter store krav også til våre leverandører på å kunne fremlegge dokumentasjon. Dette er i tråd med den veien Ventistål ønsker å gå.

Ventistål har levert produktet i mange år, og med de økende krav fra myndigheter, kunder og markedet, spesielt til byggeprosjekter hvor BREEAM sertifisering er et krav, er det nødvendig med denne type miljødeklarasjon.

Ventistål er en ledende leverandør innen ventilasjon i byggebransjen, og vi har en stor og viktig jobb foran oss med å strukturere og gjøre tilgjengelig all dokumentasjon enkelt og greit for de som trenger den. Miljødeklarasjonen EPD skal dekke behov for å synliggjøre produktenes miljøprestasjoner ikke bare under bruk, men også under hele livssyklusen. En EPD dekker dette behovet.

Hånd i hånd med dette har vi dette året sertifisert vårt hovedkontor og flere av våre avdelinger med Miljøfyrtårnsertifisering. Første del av 2022 vil alle våre enheter være sertifiserte.

 

Ventistål ARENA-FASADE`21 ble en suksess

17 november 2021

Tromsø nye lokaler august 2020

Ventistål ARENA-FASADE`21 er historie. Og det ble en suksess.

All time high

Vi hadde over 800 mennesker samlet til 2 innholdsrike dager med 56 leverandører. Det var foredrag med både inspirerende og faglige foredrag. Highligtere som Gjert Ingebrigtsen, Sjur Dagestad, Stefan Hyttfors, Thomas Giertsen og Solfrid Flateby sørget for å begeistre og gi alle inspirasjon. På våre 3 hjørescener hadde vi faglige foredrag med alt fra korrosjonsutfordringer til inneklima. Alt med Terje Sporsem som konferansier.

Festmiddagen toppet seg med Arne Hurlen som avsluttende underholdnig. Før det sørget Hans Aaseth og Hans Orkester for at smilende folk i bransjen fikk et godt underholdningsbidrag. 

Ny dato er allerede satt for 2023. Vi gleder oss allerede! I mens kan vi nyte denne lille minnerike filmen. Var du ikke med i fjor er det bare å være klar neste gang i alle fall.

Messefilm Ventistål ARENA-FASADE21

Presse

Messesuksess

 

Beslektede videoer

Bli Blikkenslager

08 november 2021

Tromsø nye lokaler august 2020

Ventistål heier på flere Blikkenslagere. Norge trenger flere, og VBL kjører i disse dager en kampanje for å rekruttere til dette fantastiske håndverkerfaget.

Har du blikk for detaljer - bli blikkenslager

Har du lyst til å sette varige spor?

Fasader på kontorbygg og boliger, kirkespir og kupler, skreddersydde pipebeslag og takrenner, foreseggjorte inngangspartier og vinduer.
Tar du deg en tur gjennom byen vil du se spor etter blikkenslageren på hvert eneste gatehjørne. Fortsetter du inn i et av byggene vil du også merke blikkenslagerens arbeid i lufta du puster inn. Blikkenslageren sørger nemlig for at det er nok av den, og at det ikke blir for varmt eller for kaldt for de som skal bruke bygget.

Et blankt trappegelender, et messingsskilt på en vegg. Blikkenslagerens avtrykk kan være lett å ta for gitt, men tenk hvordan byen hadde sett ut uten?

Sjekk ut mer på www.bliblikkenslager.no

 

 

Fortsatt noen få plasser igjen

20 oktober 2021

Tromsø nye lokaler august 2020

Årets store bransjetreff Ventistål ARENA-FASADE`21 Mulighetenes møteplass.

Tør du gå glipp av inspirerende og faglige foredrag? Her møter du de ypperste av leverandører i ventilasjon og blikkenslagerbransjen. Alt foregår i The Qube på Gardermoen 28. - 29. oktober. Fortsatt noen få plasser igjen. www.ventistal-arena.no

Her en liten sneakpeak på arenaen: Animasjon Ventistål ARENA-FASADE21

Front page Ventistål ARENA FASADE mer info program 03092021 Page 1  Front page Ventistål ARENA FASADE mer info program 03092021 Page 2

 

Presse:

Endelig kommer det en stor messe igjen - Blikkenslagere

Klart for Ventistål ARENA - FASADE - Byggfakta

Ventistål satser med stort arrangement på Gardermoen - bygg.no

 

 

Tør du gå glipp av dette?

03 september 2021

Tromsø nye lokaler august 2020

Vi byr på en meget spennende meny i slutten av oktober. Sjekk vårt fullspekkede foredragsshow og hele 58 leverandører. Ventistål ARENA - FASADE`21 - mulighetenes møteplass.

Hele messen er delt inn i en by spekket med leverandører innen varme, kjøling, fasade, ventilasjon, isolasjon og verktøy. 

Årets konferansierer er Terje Sporsem og Else Kåss Furuseth som skal lose oss gjennom disse to dagene.

Front page Ventistål ARENA FASADE mer info program 03092021 Page 1  Front page Ventistål ARENA FASADE mer info program 03092021 Page 2

 

Presse:

Endelig kommer det en stor messe igjen - Blikkenslagere

Klart for Ventistål ARENA - FASADE - Byggfakta

Ventistål satser med stort arrangement på Gardermoen - bygg.no

 

 

Teknisk Isolasjon med ny leverandør - Aspen Aerogels

10 mars 2021

kategoribilde stål og metaller

Ventistål er nå distributør av Aspen Aerogels i Norge, Sverige, Danmark og Finland, og med merkevarer som #Pyrogel® og #Cryogel® vil disse produktene lagerføres i Bergen og Stavanger.

Ventistål informerer stålmarkedet 25012021 

Les mer om produktene

 

La vær være vær

01 desember 2020

Tromsø nye lokaler august 2020

Vakker og estetisk fin film fra vår leverandør av aluminiumstakrenner, vestlandsbaserte Grøvik.

Den kan du se her La vær være vær

Grøvik har gjennom mer enn 60 års erfaring i et tøft vestlandsklima bevist at vi har et foretrukket produkt. Som de selv sier det; øyeblikket, livet og evigheten. Tre kontraster man ikke tenker på når man handler takrenner. Det burde man.

Et øyeblikk
Grøvik sine systemer har god passform og er lette i vekt. Dette gjør de enkle og raske å montere. Med litt veiledning, kan man gjøre det selv. De er også kostnadseffektive sammenlignet med konkurrerende produkter.

En livstid
Grøvik sine takrennesystemer er en investering for livet. Grøvik® har mer enn 60 års erfaring i tøft vestlandsklima. Takrenner som ble montert i 1956 er like fine i dag. Våre systemer er godt likt av fagfolk. Aluminium ruster ikke. Ubehandlet vil den med tiden få en vakker sølvgrå patina.

En evighet
Grøvik sine takrennesystemer er produsert av 100% resirkulert aluminium. Dette betyr at aluminiumen benyttet i Grøvik sine takrenner har hatt et liv før de ble til en takrenne. At de er produsert av resirkulert aluminium betyr også materialet har evig liv. Aluminium kan resirkuleres igjen og igjen. Det er 100% resirkulerbart. Gjenvinning krever kun fem prosent av energien som kreves til å produsere aluminium for første gang.

 

 

 

 

 

Typegodkjent kjemisk brannspjeld for trevegg

17 september 2020

Tromsø nye lokaler august 2020

Nå med typegodkjenning for trevegger 

GRAFT Brannspjeld benyttes for å brannsikre ventilasjonskanaler ved gjennomføringer i brannbegrensende konstruksjoner slik som brannceller og brannseksjoner, og tetter mot gjennomtrenging av både brann og røyk både utenfor og inne i ventilasjonskanalen.

Ventistål med typegodkjent brannspjeld til tredekke rev2 

 

 

 

 

Ventistål styrker seg innen teknisk isolasjon

03 september 2020

Tromsø nye lokaler august 2020

Ventistål styrkes innen Teknisk Isolasjon
Vi ser en økning etter både kunnskap og produkter på fagområdet teknisk isolasjon. Derfor er vi glade for å nå ha Marius Hansen med oss på laget. Han kommer fra Kaefer Construction og har mer enn 15 års erfaring fra faget teknisk isolasjon.

EPDer på egenproduserte kanaler

12 mai 2020

Økende krav til dokumentasjon på både store og mindre prosjekter, gjør at vi nå er stolte av å kunne presentere dette på våre egne produkter. Vi setter store krav også til våre leverandører på å kunne fremlegge dokumentasjon, så å kunne ha dette på selve grunnstammen hos Ventistål ser vi er på sin plass. Begge disse Ventistålproduktene er nylig verifisert, godkjent og puplisert  i samarbeid med Østfoldforsking. 

EPD`ene er nå publisert på nettsidene til EPD Norge: 

EPD for Spirorør NEPD-2144-971-NO

EPD for Firkantkanaler NEPD-2145-971-NO

Pressemelding EPD

 

Velkommen til våre nye lokaler i Trondheim

12 februar 2020

Bærre lækkert i Trondheim

Vår avdeling i Trondheim er endelig inn i sitt nye bygg på Østre Rosten på Tiller. Et nybygg på 2350 kvadratmeter og 800 palleplasser. Flyttingen har vært strevsom men verdt det når man nå sitter i nye og adskillig mer effektive lokaler.

Se artikkel i Blikkenslagere her: Nybygg med leveranse til seg selv Ventistål ARENA 2019 invitasjon kunder forside

Velkommen til Ventistål ARENA 2019

27 mai 2019

Ventistål ARENA 2019 invitasjon kunder forside

24. - 25. oktober drar vi i gang med nok et stort event i Ventistål - Ventistål Arena 2019. Med et bredt program og faglig sterke utstillere håper vi å se deg der.

 

Meg deg på nå på www.ventistal-arena.no

 

Ventistål på VBL Fagtreff 2018 - rekordstor oppslutning

22 august 2018

Ventistål tar takAnnonse VBL Fagtreff

31. august går årets VBL Fagtreff av stabelen. Ventistål står der med utvendiggjengen og boligventilasjon, samt flere av leverandørene på plass. Meld deg på her og møt oss i Ekeberghallen.

I år er det påmeldt over 800 deltakere. Programmet finner du her.

Ny webløsning for filterabonnement

26 juni 2018

Nytt og enklere system for ren luft

Ventistål lanserer nå et nytt og enklere abonnementssytem for filter til boligventilasjon. I forbindelse med nyhetslanseringen har vi også gleden av å tilby alle våre eksisterende kunder 40% rabatt!

schedule 512

Ventistål slår seg sammen med Thermo Control

05 oktober 2017

To selskaper som styrker hverandre! Arne hos ThermoControl og Nina og Øystein hos Ventistål er meget godt fornøyd med at avtalen endelig er i boksNorges største handelshus innen ventilasjon, kjøling, varme og aircondition slår seg sammen med en av de viktigste aktørene innenfor kjøling og kulde ved å kjøpe 51 % av aksjene. Arne hos ThermoControl og Nina og Øystein hos Ventistål (bildet) er meget godt fornøyd med at avtalen endelig er i boks.

 

 

Fasade '17

15 mars 2017

annonse fasade17 tmb

Vi holder fagseminar med fokus på metaller til tak og fasade på Gardermoen den 20 - 21 april 2017. 

 

Meg deg på nå! www.fasade17.no

 

 

Vår avdeling på Bryn har flyttet!

17 desember 2016

BrynVelkommen til våre nye lokaler i Knud Bryns vei 5, mandag 19. desember fra kl. 07:00!

Ventistål overtar Mifa

19 oktober 2016

MIFA tmbVentistål overtar Mifa med virkning fra 1. november 2016. Vi vil med dette utvide vårt produktspekter innenfor teknisk isolasjon betydelig, og dermed styrke vår posisjon i markedet. 

Ventistål AS kjøper opp Fläkt Woods AS i Norge

19 august 2015

2015-08-17-13Avtalen omfatter distribusjon av hele Fläkt Woods produktspekter i Norge, med unntak av vifter til industriformål.

Teknisk fagdag, Bergen

28 juni 2015

350Minimesse-v02-small13. juni arrangerte Ventistål teknisk fagdag, minimesse og lagerfest i våre lokaler på Midtun. Det hele åpnet kl 0730 med første foredrag om brann og ventilasjon. Etter det gikk det slag i slag med tilsammen seks faglige foredrag, minimesse med 15 leverandører samt lagerfest om kvelden.

Fasade '15

11 februar 2015

Annonse Fasade15-thumbVi har også i år gleden av å invitere til to spennende dager med fokus på metaller til tak og fasade. Vi møtes på Gardermoen torsdag 9. og fredag 10. april til mange spennende foredrag samt en panledebatt om Totalentreprise - Himmel eller helvete?

Sentrallageret er flyttet fra Bryn til Alna

05 mai 2014

1000 Alnabru-thumbVi har flyttet vår avdeling samt vårt sentrallager fra Bryn til nye, flotte lokaler i Knud Bryns vei 5, ved Alna.

I tillegg har vi fått nytt lager for utvendig produkter på Professor Birkelands vei 25, på Furuset.  

Ventistål overtar Pers Tak og Stål AS

23 januar 2014

Logo PersTak-v01-thumbOvertakelsen av Pers Tak og Stål AS, med avdelinger på Kongsvinger og Dal, vil ytterligere styrke Ventistål på det utvendig markedet.

Bygg Reis Deg 2013 Velkommen til Bygg Reis Deg 2013, 16. - 20. oktober /Byggenæringens viktigste møteplass!

20 august 2013

LogoHvit 2013-thumbBygg Reis Deg er en åpen internasjonal fagmesse med de beste løsninger for bygg, bolig og anlegg! 

Fagseminar 18. – 19. april: FASADE ‘13

29 januar 2013

2013 Fasade13 Annonse crop-v01-thumbVi har gleden av å invitere deg til to spennende dager med fokus på bruken av metaller til tak og fasade.

Vi samler arkitekter, blikkenslagere, rådgivende ingeniører, fasadebyggere, byggherrer, stålbyggere med flere til årets store bransjetreff; Fasade ’13.

Ny avdeling i Bodø

01 februar 2012

nyavdelingbodoDen 1. februar åpnet vi vår nye avdeling i Bodø. Der ønsker Jørgen Pettersen nye og gamle kunder velkommen!

Systemair og Ventistål styrker samarbeidet innen boligventilasjon

18 september 2011

systemair-thumbFor å gi våre kunder i ventilasjonsbransjen et alternativ og bedre logistikkmessig tilbud, har vi valgt et ytterligere utvidet samarbeid med systemair innen boligventilasjon.

Interfil og Ventistål inngår samarbeid

04 februar 2011

Oyvind Vegar -thumbTo av markedslederne innen ventilasjon i Norge, Ventistål AS og Interfil AS, har inngått samarbeid for å yte enda bedre service til proffmarkedet i Norge.

Ventistål styrker seg innen boligventilasjon

14 juni 2010

550 Internett-thumbVentistål AS styrker ytterligere sin markedsposisjon ved oppkjøpet av boligventilasjonsavdelingen til Novema. Ved dette blir Ventistål AS en komplett ventilasjonsleverandør også til profesjonelle husbyggere.

Ventistål har åpnet avdeling i Bergen

26 november 2008

bergenDet er en glede for oss i Ventistål å ønske nye og gamle kunder velkommen til vår avdeling i Bergen.

Ventistål kjøper HELE Industri AS

02 mai 2008

Hele Ind-thumbFor å styrke vår posisjon på utvendig og metaller har Ventistål kjøpt HELE Industri AS.  Selskapet har en tung posisjon innen metaller i Norge.